Не всички вегани са човекоядци! (ДОКАЗАНО)

Наскоро се запознах с едно много причудливо същество, което наричаше себе си веган. И преди бях срещал подобни създание, но то бе много по-различно от другите.

То бе някак си по-човечно, хуманно и най-вече по-разумно от повечето, които наричат себе си хора. В по-нататъшните ни разговори всъщност се оказа, че то е едно много приятно, интелигентно и забавно момиче. В думите й имаше смисъл, говореше въодушевено, но кротко. Усещаше се пламенната й любов, страст и енергия, влагаща към каузата, за която усилено се бори. Имал съм неколкократни неприятни срещи с нейни съмишленици, предимно от чуждите страни, но ситуацията тук бе различна и това запали в мен странно топло чувство (не, не е това, което си мислите, гадняри) на облекчение и учуда.

В днешния свят да бъдеш веган не означава да си сложиш иконка на листенце и задължителното Vegan на профила в инстаграм и да споделяш всевъзможни щуротии свързани с начина Ви на живот. Щом подхванете разговор явно е напълно задължително да се измести темата към животните и след това да започне пропагандата в стил Папа Сталин докато един от събеседниците не се откаже или почине от преждевременна, неизвестна смърт. Защо е нужно така жестоко и кръвожадно да нападате клетите хорица, които само и единствено са искали да си поговорят с Вас и останалите?  Не е ли напълно нормално всеки да има своите възгледи за живота и да споделя за тях, когато събеседниците му наистина искат да разберат за тях, а не просто да бълват информация нужна или не и да гледат строго под вежди „по-нисшите“ от тях. Не бъдете такива, умолявам Ви!

Веганите, които аз познавам са едни любвеобилни, скромни, начетени хорица с всестранни интереси. Диапазонът на познанията им не е ограничен до една тема (досещате се коя) и обичат много различни дейности и неща, не само животните и природата. Необходимо ли е да сте сред ултрас веганите, да членувате в гилдията на върлите активисти и да се борите срещу неправдите на този свят всеки божи ден? Предлагам Ви едно – наслаждавайте се на живота, но оставете и другите да му се радват! Можете да промените света, но го правете чрез разговори на правилното време и място, мирни протести и най-вече като бъдете разумни хора и живеете в хармония с другите около Вас. Това момиче наистина ми вдъхна вяра и надежда във веганите и се надявам повечето да последват примера й на поведение. Въпреки множеството разлики в убежденията ни (вкусно ми е това месо, хора, извинявайте), тя си остава една много чаровна, целеустремена млада госпожица и за късмет мой приятел.  Явно не всички вегани са човекоядци!

Leave a Reply

Your email address will not be published.