Драги ми Смехурко!

Драги ми народни представителю,
Спиш ли добре? Чиста ли е твоята съвест? Kакви мисли сполетяват ума ти, когато уморено отморяваш плещи в мекото си легло?

Мислиш ли за проблемите на народа или съзнанието ти блуждае между това с кого ще преспиш днес или на следващия ден, с какво ново ще погалиш вкусовите си рецептори, как и колко повече пари ще направиш, кога ще е следващата ти почивка? Яростно и „справедливо“ ли да смачкаш своите противници или да ги накажеш неправедно чрез закона, в чия купичка да погледнеш и бясно да възроптаеш срещу техния успех, а всички останали, по-нисши и небогопомазани като теб, да подхранваш с надежда чрез тази твоя изкусна маска на спокоен, възвишен оптимизъм? Има ли значение дали заплатата ти е 3210 лева, повече или по-малко? Заслужаваш ли я и как тя ще промени живота ти? По-качествена храна, по-просторен и уютен дом, придобиване на лукса, за който цял живот си мечтал? От значение ли са тези неща?

23! Ще се запиташ какво е това число. Това е процентът от населението, което живее под прага на бедността и те питам заслужават ли това всички инвалиди, били то част от предходния процент, който се равняват на около 1 милион? Защо не осигуриш своето място в учебниците като достоен политик, чието име да бъде възхвалявано и накичвано с човешките словесни почести на обществото, а подплатяваш лакомо джобовете си с хартиено щастие? Изчезнали ли са от лицето на Земята всички рицарските добродетели или поне частица от тях се е запазила в теб? Къде е доблестта, целомъдрието, справедливостта, милосърдието? Най-вероятно са били погълнати с останалата човечност в тази страна или греша? Отново ли умело и сръчно ще бъдем залъгани от поредната история, затваряйки този порочен кръговрат, наречен политика? Ще продължим ли приветливо да бъдем изпращани навън докато не останете само Вие, народните представители? Кого ще представлявате и управлявате тогава? Моля, когато тежките ти очи се затварят и мисли щурмуват съзнанието ти се замисли. Спиш ли добре с чистата си съвест?

                                                                                           С уважение: Един честен гражданин

Leave a Reply

Your email address will not be published.